Σπουδές στην Αγγλία - Πανεπιστήμιο Salford

Ένα πανεπιστήμιο πλούσιο σε ιστορία

logo--University-of-Salford

Το πανεπιστήμιο του Salford ιδρύθηκε το 1896, και έχει πλούσια ιστορία. Το διάσημο κτίσμα Peel Building, όπου συνήθιζε να μελετά ο διάσημος καλλιτέχνης LS Lowry, τώρα στεγάζει το τμήμα Περιβάλλοντος & Βιολογικών Επιστημών. Το πανεπιστήμιο υποδέχεται φοιτητές από περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο.

Τοποθεσία

Το Salford βρίσκεται 3χμ (1,5 μίλια) από το κέντρο της πόλης του Manchester στα Βορειοδυτικά της Αγγλίας.

Το Πανεπιστήμιο του Salford αποτελεί μια πανεπιστημιούπολη, η οποία βρίσκεται γύρω από το Peel Park και τον Ποταμό Irwell. Απέχει μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά του Manchester από τη μία πλευρά, και 15 λεπτά με τα πόδια από το Εμπορικό Κέντρο της πόλης του Salford από την άλλη. Ουσιαστικά είναι πιο κοντά στο κέντρο του Manchester από ότι το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan! Η πανεπιστημιούπολη έχει το δικό της σταθμό τρένων και βρίσκεται σε περιοχή όπου υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια λεωφορείων μεταξύ του Manchester και του Salford. Είναι εξαιρετικά προσβάσιμη με κάθε μέσο μεταφοράς.

Δίκτυα μεταφοράς*

Διεθνές Αεροδρόμιο του Manchester

Συνίσταται στους φοιτητές να διαλέγουν πτήσεις με ανταπόκριση το Διεθνές Αεροδρόμιο του Manchester. Το αεροδρόμιο διαθέτει μια εξαιρετικά κατανοητή ιστοσελίδα η οποία απαντά σε όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα: www.manchesterairport.co.uk. Το αεροδρόμιο διαθέτει τρεις σταθμούς επιβιβάσεως (1, 2 και 3). Οι αεροπορικές εταιρείες Charter συνήθως εκτελούν δρομολόγια στον Σταθμό 2, ενώ ο Σταθμός 3 είναι αφιερωμένος στην British Airways και τις θυγατρικές της. Υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου και του σιδηροδρομικού σταθμού Salford Crescent, ο οποίος βρίσκεται εντός της πανεπιστημιούπολης. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά και τα τρένα αναχωρούν σχεδόν κάθε 15 λεπτά. Τα χρονοδιαγράμματα για όλες της διαδρομές του Η.Β. μπορούν εύκολα να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας το Εθνικό Σιδηροδρομικό Πρόγραμμα Δρομολογίων (National Rail Journey Planner), το οποίο υπάρχει στην: www.nationalrail.co.uk/planmyjourney/. Το φιλικό μας προσωπικό παρέχει τη δυνατότητα υποδοχής των ξένων φοιτητών στο αεροδρόμιο και απευθείας μεταβίβασής τους στους χώρους διαμονής του πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την παραπάνω εξυπηρέτηση στην: http://www.academic.salford.ac.uk/getready/welcome.php

Σταθμός Manchester Piccadilly

Τρένα από και προς το Λονδίνο και τη νότια Αγγλία λειτουργούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Manchester Piccadilly. Ο συγκεκριμένος σταθμός απέχει πολύ λίγο από την πανεπιστημιούπολη. Το κόστος με ταξί είναι περίπου £5.

Σταθμός Manchester Victoria

Αυτός είναι ο έτερος σιδηροδρομικός σταθμός εντός του κέντρου της πόλης του Manchester, προς της πλευρά του Salford. Το κόστος με ταξί προς το πανεπιστήμιο είναι περίπου £4.

Τραμ

Το Manchester σήμερα υπερηφανεύεται για το ευρύ δίκτυο γραμμών τραμ που έχει (επαρχιακός σιδηρόδρομος), οι οποίες καλύπτουν το κέντρο της πόλης και ποικίλα άλλα κεντρικά σημεία, συμπεριλαμβανόμενου του Salford Quays. Αυτά τα τραμ ‘Metrolink’ παρέχουν έναν γρήγορο και ικανό τρόπο μεταφοράς. Λεπτομέρειες όσον αφορά τα δρομολόγια των τραμ μπορούν να βρεθούν στην: www.gmpte.com

Λεωφορεία

Το πανεπιστήμιο του Salford βρίσκεται δίπλα στον A6, έναν από τους κύριους δρόμους προς το κέντρο της πόλης του Manchester. Κατά συνέπεια, το πανεπιστήμιο διαθέτει πολύ καλή εξυπηρέτηση στον τομέα των λεωφορείων, τόσο προς το κέντρο της πόλης και τις φοιτητικές εστίες όσο και προς άλλες περιοχές. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα ενός μειωμένου εβδομαδιαίου ή μηνιαίου εισιτηρίου, το οποίο τους επιτρέπεις να ταξιδεύουν αρκετά οικονομικά. Πληροφορίες για το τοπικό δίκτυο συγκοινωνίας στην: www.gmpte.com

*Περαιτέρω πληροφορίες για τις συγκοινωνίες προς το πανεπιστήμιο του Salford στην ιστοσελίδα: http://www.academic.salford.ac.uk/getready/get_here.php

Το Manchester

Το Manchester αποτελεί την πρωτεύουσα της Βορειοδυτικής Αγγλίας, η οποία είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα εκτός Λονδίνου. Είναι η πόλη στην οποία ξεκίνησε η βιομηχανική επανάσταση, και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο ζωντανές και δυναμικές πόλεις της Βρετανίας. Το Manchester είναι μια πολύ μοντέρνα και κοσμοπολίτικη πόλη, διάσημη για την ποικιλία των ευκολιών και της διασκέδασης που προσφέρει. Οποιοδήποτε και αν είναι το ενδιαφέρον σας, το Manchester έχει σίγουρα κάτι να προσφέρει!

Μεταξύ των πιο χρήσιμων ιστοσελίδων είναι:
www.manchesteronline.com
www.manchester.com

Το κέντρο της πόλης του Manchester είναι πολύ κοντά στο πανεπιστήμιο του Salford – λιγότερο από 3χμ - μόλις 5λεπτά με το λεωφορείο ή 20 λεπτά με τα πόδια!

Αγορά

Η πόλη του Manchester διαθέτει την μεγαλύτερη αγορά εκτός Λονδίνου. Είναι διάσημη για την αγορά της που απευθύνεται σε όλα τα γούστα και οικονομικά μεγέθη, από τα μαγαζιά της high street και τα πολυκαταστήματα του Arndale Centre και της Market Street, ως τις μπουτίκ σχεδιαστών μόδας της King Street και του Triangle, συμπεριλαμβανόμενων μεταξύ άλλων των Harvey Nicholls και Selfridges. Το Trafford Centre (www.traffordcentre.co.uk) αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα της Ευρώπης το οποίο εγκαινιάστηκε το 1998 και φιλοξενεί πάνω από 300 γνωστά καταστήματα από όλη την Ευρώπη. Υπάρχει απευθείας σύνδεση λεωφορείων που συνδέει το πανεπιστήμιο με τοTrafford Centre, με δρομολόγια κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός της μεγάλης ποικιλίας καταστημάτων, υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ και ένας κινηματογράφος 20-αιθουσών ο οποίος δείχνει όλες τις πρόσφατες ταινίες όπως επίσης και πολλές Ασιατικές και ταινίες ‘Bollywood’.

Αθλητισμός

Το Manchester διαθέτει πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου της πόλης του Manchester (το οποίο αποτελεί έδρα της Manchester City Football Club) και του Κολυμβητηρίου του Manchester.
Βεβαίως, υπάρχει και η Manchester United (www.manutd.com), της οποία το παγκοσμίας κλάσης γήπεδο, Old Trafford, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο. Τα εισιτήρια για τα μεγάλα ματς είναι ακριβά και δυσεύρετα, αλλά υπάρχει επίσης ένα μουσείο το οποίο προσφέρει περιηγήσεις στο χώρο του γηπέδου και ένα μεγάλο κατάστημα αναμνηστικών. Το Manchester αποτελεί επίσης έδρα της ομάδας μπάσκετ των Manchester Giants όπως επίσης και ενός από τα καλύτερα ποδηλατοδρόμια στον κόσμο.

Θέατρο

Το Manchester διαθέτει αρκετά θέατρα, συμπεριλαμβανομένων των Palace Theatre, the Opera House, και του Royal Exchange Theatre, τα οποία ανεβάζουν κορυφαίες παραγωγές. Σε πολλές παραγωγές υπάρχουν μειωμένα φοιτητικά εισιτήρια. Οι επερχόμενες παραγωγές περιλαμβάνονται στην: http://www.manchestertheatres.com/

Κινηματογράφος

Στο κέντρο της πόλης του Manchester υπάρχουν πολλοί κινηματογράφοι, εκ των οποίων ο κινηματογράφος IMAX (3D) εντός του συγκροτήματος Printworks στη καρδιά του Manchester. Υπάρχει επίσης κινηματογράφος 20 αιθουσών στο Trafford Centre, ο οποίος ανεβάζει πολλές Ασιατικές ταινίες και το Cornerhouse το οποίο εξειδικεύεται σε ξενόγλωσσες ταινίες και ταινίες τέχνης.

Διασκέδαση

Το Manchester έχει παγκόσμια φήμη λόγω της μεγάλης ποικιλίας μπαρ, εστιατορίων και νυχτερινής ζωής που διαθέτει. Το Cloud 23 είναι ένα από τα πιο καινούργια μπαρ στο Manchester, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hilton, την υψηλότερη οικιστική μονάδα στην Ευρώπη. http://www.manchesteronline.co.uk/food/s/225/225397_bar_review_cloud_23.html
Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μία από τις μεγαλύτερες Κινέζικες συνοικίες Chinatowns εκτός Κίνας, την μεγαλύτερη αλυσίδα Ασιατικών εστιατορίων στη χώρα, στο Rusholme, την περιοχή Deansgate Lock, η οποία είναι προσφιλής τους ποδοσφαιριστές της Manchester Utd, το Castlefield, το Hard Rock Café, το Gay Village και το συγκρότημα Printworks.
Το Manchester διαθέτει πλέον το δικό του Big Wheel το οποίο δίνει στους επισκέπτες μια εξαιρετική άποψη της πόλης και των προαστίων: http://www.bbc.co.uk/manchester/content/articles/2004/10/27/wheel_of_manchester_facts_feature.shtml

Μουσεία και γκαλερί

Το Μουσείο και η Γκαλερί Τέχνης του Salford βρίσκονται εντός του Πανεπιστημιακού χώρου. Στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε την πρόσφατα ανακαινισμένη Γκαλερί Τέχνης, το Μουσείο του Manchester, το οποίο διαθέτει συλλογές και εκθέσεις από όλο τον κόσμο, το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Urbis Centre, το οποίο άνοιξε το 2000, το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας, το οποίο έχει βραβευτεί λόγω του εξαιρετικού προγράμματος εναλλασσόμενων εκθέσεων του. Τα περισσότερα μουσεία και γκαλερί της περιοχής του Manchester είναι ανοιχτά στο κοινό.

Salford

Η πόλη του Salford βρίσκεται λίγο έξω από το Manchester, σε απόσταση μόλις 324 χμ από το Λονδίνο, 350 χμ από το Εδιμβούργο και 70 χμ από το Leeds, προσφέροντας πολλές εναλλακτικές στον επισκέπτη. Βλέπε: www.salford.gov.uk ή www.manchester.gov.uk.

Με ημερομηνία περάτωσης το 2011, οι εγκαταστάσεις MediaCityUK στο Salford Quays θα στεγάσουν πέντε τομείς του BBC και ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της τηλεόρασης και των μαζικών μέσων ενημέρωσης. Ως πανεπιστήμιο διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στο εν λόγω εγχείρημα. Με μία από τις μεγαλύτερες σχολές ΜΜΕ στο Η.Β, το πανεπιστήμιο του Salford αποτελεί ζωτικό κρίκο εκπαίδευσης για τις επερχόμενες γενιές ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Επεξεργαζόμαστε τρόπους ενσωμάτωσης του τμήματος Τεχνών, ΜΜΕ & Κοινωνικών Επιστημών στις εγκαταστάσεις του MediaCityUK.

Η περιοχή Salford Quays είναι δίπλα στο παγκοσμίου φήμης Old Trafford, έδρα του Manchester United Football Club www.manutd.com. Οι εξέδρες του Old Trafford φαίνονται με γυμνό μάτι από ορισμένα κτίσματα του πανεπιστημίου. Το Salford αποτελεί θερμοκήπιο υποστηριχτών της Manchester United, αλλά λάβετε υπόψη σας ότι – τα εισιτήρια για μεγάλα ματς είναι ακριβά και δυσεύρετα!

Γιατί να επιλέξετε το Πανεπιστήμιο του Salford;

Είμαστε κατάλληλα ενημερωμένοι όσον αφορά τα ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί φοιτητές. Ποια χώρα; Ποια περιοχή; Ποια πόλη; Ποιο πανεπιστήμιο; Για αυτό το λόγο έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Salford.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ – η ισχύουσα φύση των προγραμμάτων σπουδών και η εξαιρετικά δυνατοί δεσμοί με τη βιομηχανία οι οποίοι οδηγούν στους αυξημένους δείχτες απασχόλησης των αποφοίτων του Salford. Πάνω από το 90% των φοιτητών του Salford βρίσκουν δουλεία ή συνεχίζουν τις σπουδές τους εντός διαστήματος 6 μηνών από την αποφοίτησή τους από το Πανεπιστήμιο. Όλα τα προγράμματα σπουδών αναπτύσσονται σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Πάνω από 75% των προπτυχιακών προγραμμάτων προσφέρουν την επιλογή ενός χρόνου σπουδών σε τρίτη χώρα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – πανεπιστημιούπολη μέσα στο πράσινο και πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης του Manchester– οι καλύτερες δυνατές επιλογές

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ανταγωνιστικά δίδακτρα και χαμηλότερο κόστος ζωής από ότι στη νότια Αγγλία

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση στην πανεπιστημιούπολη καθιστά εύκολα τα ταξίδια σε κέντρα ενδιαφέροντος στο Η.Β καθώς και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Manchester.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – πλήρεις ευκολίες ιντερνέτ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τεχνική υποστήριξη για όλους. Απεριόριστη πρόσβαση στο ιντερνέτ σε όλους τους Πανεπιστημιακούς χώρους διαμονής, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο ενοίκιο.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Το Manchester είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό στην Ευρώπη• έχει τρία πανεπιστήμια, πολλά κολλέγια, και χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – εκτεταμένες παροχές κοινωνικής πρόνοιας συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Υποστήριξης Φοιτητών

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ – εγγυημένη στέγαση για όλους όσους αιτηθούν πριν από την 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΥΚΑΜΨΙΑ – ποικίλες ευκαιρίες εισόδου σε προγράμματα μέσω προπαρασκευαστικών και βοηθητικών μαθημάτων.

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – άριστες παροχές Αγγλικής γλώσσας πιστοποιημένες από το Βρετανικό Συμβούλιο.

ΕΡΓΑΣΙΑ – πολλαπλές ευκαιρίες μερικής απασχόλησης στην τοπική περιοχή.

ΥΠΟΔΟΧΗ – Υπηρεσία Υποδοχής και Χαιρετισμού στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Manchester ως μέρος του δωρεάν Προγράμματος Υποδοχής Αλλοδαπών Φοιτητών.

ΕΡΕΥΝΑ – Το Salford συγκαταλέγεται στο ένα τρίτο των καλύτερων ερευνητικών πανεπιστημίων του Η.Β και έχει δύο πιστοποιημένα με 6* ερευνητικά τμήματα (Πληροφοριακά Συστήματα και Κατασκευή & Διαχείριση Ακινήτων)

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Θεματικά Πεδία

 • Λογιστική
 • Αεροναυπηγική, Αεροδιαστημική
 • Τομέας Υγείας
 • Αρχιτεκτονική
 • Τέχνες και Διακόσμηση
 • Ηχοληψία, Οπτικοακουστικά μέσα
 • Βιολογία, Βιοεπιστήμες
 • Περιβάλλον και Δόμηση
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τραπεζικός και Χρηματοπιστωτικός τομέας, Logistics
 • Πολιτικοί Μηχανικοί
 • Εναλλακτική Ιατρική
 • Πληροφορική
 • Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία και Κοινωνική Φροντίδα
 • Εγκληματολογία
 • Οικονομικά
 • Μηχανολογία
 • Αγγλική Φιλολογία
 • Περιβάλλον
 • Περιβαλλοντολογική Υγιεινή
 • Άσκηση, Φυσική Αγωγή και Υγιεινή
 • Γεωγραφία
 • Υγιεινή και Ασφάλεια
 • Υγειονομική Περίθαλψη
 • Ιστορία
 • Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
 • Οικισμός και Πολεοδομική Αναγέννηση
 • Πληροφορική, Πληροφορικά Συστήματα
 • Δημοσιογραφία
 • Γλώσσες
 • Νομική
 • Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου
 • Μαθηματικά
 • Μηχανολογία
 • Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης
 • Μαιευτική
 • Μουσική
 • Νοσηλευτική
 • Εργασιοθεραπεία
 • Τέχνες του Θεάματος
 • Φυσική
 • Φυσιοθεραπεία
 • Ποδιατρική
 • Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις
 • Προσθετική και Ορθωτική
 • Ψυχολογία
 • Ακτινολογία
 • Κοινωνική Πολιτική
 • Κοινωνική Εργασία
 • Κοινωνιολογία
 • Αθλητισμός και Επιστήμη
 • Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Άγρια πανίδα και Χλωρίδα

Σχετικά με τις διαδικασίες εγγραφής και επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ρωτήστε μας για την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει